Denne handelsdestinasjonen  får toppscore på alle parameter

Denne handelsdestinasjonen får toppscore på alle parameter

I hjertet av Oslo, der pulsen slår sterkest, er en ny handelsdestinasjon i ferd med å vokse frem. Nå har du sjansen til å sikre deg et butikklokale i det som blir hovedstadens flotteste og mest sentrale handelskvartal.

– Dersom man skal gi et bygg og en beliggenhet karakter, så får Stortorvet 7 toppscore på alle parameter, sier næringsmegler hos Malling & Co, Lars Simen Paulgaard. 

Kundene kommer fra alle kanter
Med landets travleste handelsgate, Karl Johans gate, på den ene siden, Grensen på den andre, Stortorvet i front og Nedre Slottsgate i bakkant, har eiendommen Stortorvet 7 en beliggenhet som garanterer en kontinuerlig strøm av kunder. 

– Beliggenhet er suksesskriterium nummer én for alle som driver med handel. Stortorvet 7 ligger midt i selve navet av det som defineres som Oslos handelssentrum. Bedre beliggenhet finnes ikke, sier Paulgaard. 
På den ene siden ligger altså Karl Johans gate, med den kontinuerlige strømmen av mennesker det innebærer. Her ligger også Steen & Strøm, som nå har valgt å flytte sin hovedinngang til nettopp Karl Johan og direkte ovenfor eiendommen. Dette vil bidra til en ytterligere forsterket kundestrøm og gjøre dette området til et av midtpunktene på Karl Johans gate. 
På den andre siden ligger Nedre Slottsgate, en gate som allerede er godt etablert som Oslos mest eksklusive handelskvartal. Her finnes butikker som Valentino, Moncler, YSL og Louis Vuitton. I front ligger Stortorvet som de neste årene skal gjennomgå en omfattende oppgradering, slik at det igjen blir det flotte sentrumstorget det egentlig er. På byggets fjerde side ligger Grensen, som er gaten Oslofolket foretrekker å ferdes i. Gaten har et høyt footfall opp mot nivå som Karl Johan. 

– Hele kvartalet, inkludert plassen foran, får nå et løft som vil gjøre dette til et av de flotteste områdene i Oslo sentrum. Når vi i tillegg kan vise til en eksponering som svært få andre kan vise til, så får vi det som blir hovedstadens beste og mest attraktive handelslokaler, sier Paulgaard.


Må være rask på avtrekkeren
Stortorvet 7 er et kvartal bestående av flere bygg som er blitt koblet sammen. Det største og mest iøynefallende er bygget som ligger vend mot Stortorvet, og som ble oppført som hovedkontor for Christiania Bank og Kreditkasse i 1971. Øvrige bygg i kvartalet er betydelig eldre, men har i senere år blitt implementert som del av bygningsmassen. Samlet bygningsmasse er på 31.000 kvadratmeter, hvor cirka 11.000 kvadratmeter er handel. 

– Hele kvartalet gjennomgår nå en omfattende rehabilitering som løfter bygningsmassen langt inn i fremtiden. Arbeidet skal være ferdig tidlig i 2023 og Stortorvet 7 vil da fremstå som et av Oslos mest spennende handelskvartal, sier Paulgaard. 

I forbindelse med rehabiliteringen ble hele bygget tømt for leietakere. Da de nye kontorarealene ble lagt ut i markedet, ble de raskt leid ut til EY og Spaces. Spaces er en av verdens ledende coworking-aktører og sammen med konsulentselskapet EY vil de bidra til at det blir liv i bygget gjennom store deler av døgnet. Nå står handelsarealene for tur og interessen er allerede stor. 
– Alle handelslokalene har adkomst fra gateplan. De varierer i størrelse, fra rundt 100 til 1500 kvadratmeter, noe som gir muligheter for en rekke ulike konsepter. Av det samlede handelsarealet på 11.000 kvadratmeter er 4500 leid ut. Ønsker man seg lokaler i dette kvartalet er det derfor ingen tvil om at man må være rask på avtrekkeren, sier Paulgaard. 

Får egen takterrasse
Stortorvet 7-kvartalet gjennomgår ikke bare en renoveringsprosess hvor flater blir nye og arealer gjøres mer effektive og attraktive. Eiendommen får også en rekke nye kvaliteter som bidrar til å skille den ytterligere fra mengden. 
– For oss som eier og utvikler handler dette om å gi tilbake til samfunnet. Vi ønsker å blåse nytt liv inn i en sentral del av sentrum, og når vi er i mål er ambisjonen vår at Stortorvet 7 skal være hovedstadens flotteste kvartal for handel og opplevelser, sier markedssjef for Schage Eiendom, Vibecke Falster. 
For å gi eiendommen et skikkelig løft legges det også en ny etasje på toppen. Her kommer det blant annet en stor takterrasse med en fantastisk uterestaurant og bar. 
– Her er det utsikt fra Oslofjorden til Holmenkollen. Det finnes i dag svært få slike takterrasser i Oslo, og vi er overbevist om at dette vil bidra til å løfte hele området til nye høyder, sier Falster. 

Fortjener gode leietakere
Med byens beste beliggenhet og umiddelbar nærhet til et allerede godt etablert eksklusivt handelskvartal, er det naturlig at huseier legger listen høyt når de nå skal fylle opp de ledige arealene. 
– Vi ønsker å skape et spennende miljø der de ulike konseptene utfyller hverandre og drar i samme retning. Dette skal være et kvartal publikum ønsker å komme til både for handel og opplevelser, sier Falster, som legger til at dette er en beliggenhet som fortjener solide og spennende leietakere. 
– Vi vil derfor ha en del forventninger til de vi slipper inn i lokalene, sier Falster. 
Hun forteller at de nå gleder seg til å vise lokalene frem for potensielle leietakere, men ikke minst til å åpne dørene tidlig i 2023. 
– Sammen med de andre gårdeierne i området har vi da skapt et nytt handelskvartal som vil være et positivt bidrag til hele sentrum, sier Falster. 

Hvis dette høres ut som et sted for din virksomhet, ta kontakt med megler Lars Simen Paulgaard i Malling & Co.

FLERE ARTIKLER

Kontakt megler