Enorm interesse for ny handelsdestinasjon

Enorm interesse for ny handelsdestinasjon

Interessen for retaillokalene i den nye handelsdestinasjonen S7 har vært enorm, og nå har også de internasjonale aktørene kommet på banen.

– Interessen fra de nasjonale retailaktørene har vært stor siden vi lanserte lokalene i markedet i vår. De siste ukene har vi også vært i dialog med flere internasjonale aktører. Det er mange som ønsker seg til Norge, og flere av de har Stortorvet 7 (S7) som sitt heteste alternativ, sier næringsmegler hos Malling & Co, Lars Simen Paulgaard.

– Det er åpenbart at den nye handelsdestinasjonen har truffet en nerve hos retailaktørene, sier den erfarne næringsmegleren.

 

Bygger stolthet

Midt i Oslo sentrum er Schage Eiendom i ferd med å transformere et helt kvartal til det som blir en av Oslos heteste handelsdestinasjoner. S7, som er kvartalets nye navn, har Karl Johans gate på den ene siden, Grensen og Nedre Slottsgate på de to andre, og ikke minst Stortorvet i front.

– Det er få, om noen, destinasjoner som kan konkurrere når det gjelder beliggenhet. Her er man garantert en kontinuerlig strøm av kunder både sent og tidlig, sier Paulgaard.

Kvartalet skal stå ferdig i begynnelsen av 2023, og huseier er nå godt i gang med transformasjonsprosessen. Kvalitetene som puttes inn i bygget står godt i stil med beliggenheten.

– Dette blir et praktfullt kvartal, hvor byggets leietakere vil være stolte av å holde hus. Kvalitetene som puttes inn er fra øverste hylle og vil være med å bidra til at dette blir byens mest attraktive handelsdestinasjon, sier Paulgaard.

 

Har holdt igjen en del lokaler

Kombinasjonen av beliggenhet og kvalitet, gjør at lokalene har blitt tatt svært godt imot i retailmarkedet. Rundt 3000 av de til sammen 9000 kvadratmeterne med handel, er derfor allerede fylt opp med spennende leietakere.

– Vi er også i dialog og har flere interessenter på mange av de andre lokalene også, sier næringsmegleren.

For huseier er det avgjørende at kvartalets leietakere og konseptsammensetning utfyller hverandre. Én butikk skal trekke kunder også til flere av de andre butikkene i kvartalet.

– Vi jobber derfor mye med å sette sammen den rette miksen av butikker, noe som er en viktig del av det å skape en attraktiv destinasjon. Derfor har vi helt bevisst også holdt igjen en del arealer, i påvente av at verden skal åpne opp igjen. Under pandemien har de internasjonale aktørene nesten vært fraværende, men i takt med at verden nå åpner opp så er også disse aktørene på vei tilbake. Det merker vi definitivt på interessen fra utlandet, sier markedssjef for Schage Eiendom, Vibecke Falster. 

Mye mer enn handel

S7 består av en handelsdel, men vil også få en stor kontordel. Her er det nå bare én etasje ledig.

– Kontorarealene har blitt svært godt mottatt i markedet. Ernst &Young og Spaces har inngått leiekontrakt på alle etasjene i bygget, utenom femte etasje som nå er ledig. Vi går ut i disse dager i markedet med denne etasjen, og interessen for arealene har vært stor, så her må man være rask på avtrekkeren, sier Paulgaard.

Byggets kontorareal vil være med å bidra til aktivitet i kvartalet. Eiendommen får også flere spennende bespisningskonsepter, noe som bidrar til at dette blir et pulserende bygg gjennom store deler av døgnet.

– Vi kan nå lette litt på sløret og si at vi er i eksklusive forhandlinger med et nytt bespisningskonsept om ett av lokalene på gateplan. Det er for tidlig å være konkret på hva dette er, men det vi kan si er at det blir noe som ikke finnes i Norge fra før, sier Paulgaard.

Det samme gjelder også for kvartalets eksklusive takterrasse, hvor det nå pågår konkrete forhandlinger med mulige leietakere.

– Dette blir en av byens flotteste takrestauranter og et nytt in-sted i Oslo, sier Paulgaard.


Innholdet skaper suksessen

Selv om store deler av handelsarealet er i spill og det pågår forhandlinger med mange spennende aktører, så er det fortsatt muligheter.

– Vi er hele tiden på jakt etter spennende konsepter som kan være med å skape en unik handelsdestinasjon. Bygg og beliggenhet skaper en unik ramme, men det er innholdet som er den avgjørende suksessfaktoren, sier Paulgaard.

Tror du at du kan være med å bidra til å skape en av Oslos beste handelsdestinasjoner, så vil han derfor veldig gjerne høre fra deg. Men Paulgaard understreker at forhandlingene pågår og trolig vil svært mye av arealene bli signert i løpet av høsten.

– Vi har bare fem ledige handelslokaler. Det begynner derfor å haste med å vise sin interesse. S7-toget går nå, sier Paulgaard.

 

Hvis dette høres ut som et sted for din virksomhet, ta kontakt med megler Lars Simen Paulgaard i Malling & Co.

FLERE ARTIKLER

Kontakt megler