Har blitt en av Skandinavias flotteste handelsdestinasjoner

Har blitt en av Skandinavias flotteste handelsdestinasjoner

Om bare noen uker flytter EY og Spaces inn, og hakk i hæl kommer et kobbel av spennende retailaktører. Oslos flotteste handelsdestinasjon, Stortorvet 7, nærmer seg for alvor ferdigstillelse.

– Når dørene åpner om bare noen uker, kan Schage Eiendom ønske velkommen til det som ikke bare er Oslos, men et av Skandinavias flotteste handelskvartal. Det er svært få som kan slå Stortorvet 7 på beliggenhet og kvaliteter, sier næringsmegler hos Malling & Co, Lars Simen Paulgaard.
– Vi gleder oss virkelig til å vise frem hvor flott det har blitt, sier markedssjef for Schage Eiendom, Vibecke Falster. 

Flytter inn i mars
For over ti år siden kjøpte Schage Eiendom Stortorvet 7. De så et stort potensial i den sentralt beliggende eiendommen og startet derfor umiddelbart opp arbeidet med å transformere kvartalet midt i Oslo sentrum. Etter flere år med planlegging, begynte den fysiske transformasjonen i 2020. Nå, snart to og et halvt år senere, står innflyttingen altså for døren. 
– Svært mye er ferdig og allerede første mars flytter EY og Spaces inn i sine kontorlokaler. I løpet av våren flytter mange av retailaktørene inn og rett over sommeren vil det meste være på plass, sier Paulgaard, som legger til at det fortsatt er muligheter for de som ønsker å bli en del av Oslos mest spennende handelsdestinasjon.
– Vi har løpende dialog med en rekke interessenter. Flere av de er spennende utenlandske konsepter som ønsker seg til Skandinavia, og nå vurderer de altså Stortorvet 7 som sin første lokasjon. For de rette aktørene er det imidlertid fortsatt muligheter, sier Paulgaard. 

Fyller kvartalet med liv
Innen sommeren vil bygget på hele 32.000 kvadratmeter være fylt med liv fra tidlig morgen til sent på kvelden. Noen av konseptene som vil bidra til å fylle kvartalet med liv, er restaurantkonseptene Kolonihagen og sushikjeden, Sabrura. Sistnevnte åpner sin flagship restaurant over tre etasjer.
– Kolonihagen er et konsept fra Reitan. De tilbyr kortreist og økologisk gastromat fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Sabrura er en fremadstormende, norsk, sushikjede som tilbyr spennende asiatiske retter for hele familien. Begge restaurantkonseptene komplementerer godt de andre aktørene i kvartalet, sier Paulgaard. 
Han forteller at de på toppen av bygget i tillegg har fått på plass et spennende restaurantkonsept. 
– Herfra har man en fantastisk utsikt over hele Oslo. For de som skal inn her er det imidlertid viktig at matopplevelsen står i fokus, utsikten bare blir en bonus. Det sier noe om hvilke kvaliteter som kommer inn, sier Paulgaard. 

Utfyllende miks av leietakere
For huseier har det vært avgjørende at kvartalets leietakere og konseptsammensetning utfyller hverandre. En aktør skal trekke kunder også til flere av de andre konseptene i kvartalet. 
– Vi har derfor jobbet mye med å sette sammen en god miks av konsepter, noe som er en viktig del av det å skape en attraktiv destinasjon, sier Falster. 
Tror du at du kan være med å bidra til å skape en av Oslos og kanskje Skandinavias beste handelsdestinasjoner? Da vil Paulgaard og Falster gjerne høre fra deg. 
– Vi har noen få ledige handelsarealer. Disse varierer en del i størrelse, så det er fortsatt muligheter for små og litt større aktører, sier Paulgaard.

FLERE ARTIKLER

Kontakt megler