Forvandler historisk næringsbygg til fremtidsrettede kontorer

Forvandler historisk næringsbygg til fremtidsrettede kontorer

Historien sitter i veggene når gamle «Kreditkassen» gjenoppstår som et totalrenovert, fremtidsrettet næringsbygg på Stortorvet.

I 2023 blir Stortorvet 7 blant de mest sentrale og moderne næringsbyggene i hjertet av Oslo. 20 000 kvadratmeter kontorlokaler gjennomgår en totalforvandling for å møte fremtidens krav. Bygget ble opprinnelig tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou, og ble oppført i 1971 for Christiania Bank og Kreditkasse.

Femti år senere kan fremtidsrettede leietakere flytte inn i nyrenoverte, moderne og høyteknologiske kontoretasjer – midt i kjernen av Oslo sentrum. Eksteriøret og historien i veggene bevares, og kombineres med dagens behov og fremtidens visjoner for effektivt arbeid i organisasjoner med høy endringstakt.

Fremtidsrettet næringsbygg med historie i veggene

Caroline Damhaug fra Dark Arkitekter AS er arkitekten bak byggets forvandling. Hun forteller at det pågår en revitalisering av hele kvartalet, hvor Stortorvet 7 på ny skal skinne.

– Det ligger mye hovedstadshistorie i området rundt bygget som var Christianias bykjerne. Midt på Stortorvet står for eksempel skulpturen av Kong Christian IV, som i sin tid mente at Christianias midtpunkt skulle være i det som i dag er Kvadraturen, like ved Stortorvet. Nå er området igjen i ferd med å bli byens midtpunkt.

– I kvartalet rundt finnes bygg som ble oppført på slutten av 1800-tallet, som bidrar til en sjarmerende miks av tidsepoker i området. Selve Stortorvet 7 ble i sin tid oppført som ærverdig bankbygg i strukturalistisk stil. Sammen med de eldre byggene rundt, utgjør dette hovedbygget et historisk miljø i sentrum av Oslo. På mange måter blir Stortorvet en herlig sammensmelting av byggets opprinnelse, områdets historie – og fremtiden.

Moderne og fleksible kontorarealer

Totalt består næringsbygget av 31 000 kvadratmeter, hvor fleksible og moderne kontorarealer vil utgjøre tredje til niende etasje. Her vil alle typer kontorutforming være mulig. Schage Eiendom AS er eier og utvikler av næringseiendommen.

– Alt etter leietakernes behov vil arealene ha en moderne og funksjonell miks av kontorplasser og åpne områder for kreativitet og samarbeid, sier Vibecke Falster i Schage Eiendom. Det blir mulighet for både faste cellekontor, åpne teamplasser, stille soner og sosiale soner.

Møterom og konferanserom vil plasseres i de ulike kontoretasjer etter ønske og behov. Også underetasjen har stort potensiale for konferanserom og auditorium med høykvalitets AV-teknologi.

Takterrasse og serveringssteder

Stortorvet 7 vil ha serveringssteder og kaffebar, og i underetasjen får ansatte tilgang til innendørs sykkelparkering. Også treningsrom, garderober og dusjer kommer leietakerne til gode. Fra byggets takterrasse kan man nyte en storslått utsikt over hovedstaden, et perfekt sted å innta lunsjen i friluft på fine dager.

– Bygget får også service-app, smarte styringssystemer og sensorteknologi med enkelt brukergrensesnitt. Kostnadsreduserende smarthusteknologi vil øke energieffektiviteten og legge til rette for svært godt inneklima. Bygningen vil bli BREEAM NOR-sertifisert med kvalitet «Very Good», noe som viser at vi er opptatt av byggets bærekraft, fra rehabilitering til drift, forklarer Falster.

Atrium som skiller kontor og retail

– Fra hovedinngangen åpner det seg et stort, felles atrium, som er næringsbyggets naturlige midtpunkt. Her bindes bygningsmassen sammen kontorarealene, og gjør kontakt og forflytning inne i bygget enkelt og effektivt, sier Damhaug.

I de nedre etasjene blir det flere spisesteder for ansatte i bygget og besøkende, klesforretninger og motebutikker. Atriet vil ha åpne løsninger som skaper en samlingseffekt og legger til rette for livlig og inkluderende stemning.

– Samtidig sørger byggets smarte inndeling mellom kontorer og retail for at det ikke blir forstyrrelser, forklarer Falster.

Sentral beliggenhet og effektiv kollektivtrafikk

En av fordelene med den sentrale beliggenheten er kollektivtrafikk med hyppige avganger i alle retninger. Busser, trikker og t-bane ligger rett utenfor døren og Oslo S en kort gåtur unna. Stortorvet om områdene rundt har et svært rikt servicetilbud og er preget av et yrende folkeliv, fra tidlig til sent.

– Vi ønsker å bidra til at Stortorvet gjenoppstår som et naturlig midtpunkt i byen, hvor Stortorvet 7 blir en arena for nyskaping og tverrfaglige kompetansemiljøer, avslutter Falster.

 

Ønsker du å vite mer om leie av kontorlokaler i S7?
Kontakt megler Håkon Tanberg i Malling & Co

FLERE ARTIKLER

Kontakt megler